Go to Top

Sajam Suvenira

Povodom obilježavanja decenije od obnove nezavisnosti Crne Gore u Plavu organizovan “Sajam suvenira”

Kula Redžepagića dostigla cijenu od 50 eura

Povodom obilježavanja decenije od obnove nezavisnosti Crne Gore pod sloganom “Decenija nezavisnosti – s ponosom slavimo” u Plavu je organizovan Sajam suvenira. Na dvadesetak štandova postavljenih ispred Centra za kulturu učenici su predstavili svoje kreacije među kojima su dominirale one sa obilježijma Crne Gore, Plava i Gusinja.

Među brojnim predmetima od drveta, kamena, mermera, gipsa, šper ploče, stiropora i kartona, koji su bili ukrašeni i oslikani,  svako je mogao pronaći nešto za sebe. Cijene su bile od simboličnih pola eura i euro, a obzirom da se radilo o hmanitarnoj akciji, posjetioci su donirali i više no što je trebalo. Suveniri veće vrijednosti prodati su na aukcijskom dijelu izložbe, a najviše je trebalo izdvojiti za Kulu Redžepagića, koja je koštala 50 eura.

Koordinatorka manifestacije profesorica Sajma Feratović kazala je da je od rodaje suvenira prikupljeno je 840 eura.

“Učenici srednje škole “Bećo Bašić” su zaradili 200 eura, učenici OŠ  “Petar Dedović” U Murini  30 eura i OŠ “Hajro Šahmanović“  610 eura. Čitav novac  će biti doniran Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Lipa” u Plavu, kazala je profesorica Feratović.

Sajam su organizovale obrazovno-vaspitne ustanove opštine Plav u saradnji sa Opštinom Plav, Turističkom organizacijom Plav, i Centrom za kluturu Plav, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete. Sajam suvenira prigodnim govorom je otvorio predsjednik SO Plav Izet Hadžimušović.

Suveniri koji se nisu prodali ostaće u suvenirnici Turističke organizacije i Nacionalnog parka Prokletije, a novac od njihove prodaje će se sakupljati i doniradi centru “Lipa”.

Prva naredna  prilika gdje će građani i posjetioci imati priliku da kupe neki od suvenira biće u okviru manifestacije “Limska regata 2016”, koja će se krenuti iz Plava u petak, 27. maja, na platou kod splava na Plavskom jezeru.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva. Polja sa zvjezdicom su obavezna *

Možete koristiti sledeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>