Go to Top

Prvi Planinarski pohod na Tromeđu 2017

Turistička organizaciia Plav je u saradnji sa Opštinom Plav, Nacionalnim parkom Prokletije, sa lokalnim planinarskim klubovima iz Plava i Gusinja (Hrid, Prokletije, organizatori pohoda Zijova staza ) i skijaškim klubom „Bogićevica“, organizovala prvi zvanični planinarski pohod na Tromeđu.

Planinarenje je održano prvog maja, a osim planinara u pohodu su učestvovali skijaši i borderi, koji su se spustili niz padine Bogićevice i na taj način simbolično predali planine na korišćenje katunjanima, planinarima i izletnicima, i svim posjetiocima Plava i NP Prokletije. U pohodu su učestvovali tadašnja direktorica JP NPCG Azra Vuković, i tadašnji direktor NP Prokletije Enes Drešković, što samo potvrđuje značaj i vrijednost ove ideje i samog događaja.

Cilj nam je da se ovaj pohod organizuje svake naredne godine, da postane međunarodnog karaktera i masovan, a može poslužiti i kao ideja za unaprjeđenje prekogranične saradnje u okviru projekata koji se finansiraju iz EU fondova.

Ove godine planiramo da ovim pohodom i zvanično otvorimo predstojeću ljetnju turističku sezonu, i da tim povodom da Bogićevici organizujemo prikladnu svečanost i ceremoniju otvaranja. Takođe, pozvaćemo planinare i skijaše susjednih država Kosova i Albanije, prije svega iz susjednih opština, da i oni tog dana sa svoje strane dođu na Tromeđu, i da to na neki način bude otvaranje sezone na Prokletijama.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva. Polja sa zvjezdicom su obavezna *

Možete koristiti sledeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>