Go to Top

Izložba slika – “Crnom Gorom” – Mirsad Mirso Koljenović

IZLOŽBA SLIKA MIRSADA KOLJENOVIĆA

CENTAR ZA KULTURU – PLAV

18.07.2014. GODINE 18:00h

Mirsad Mirsko Koljenović je rođen u Podgorici, 04.05.1963. godine

Osnovno obrazovanje je stekao u Plavu i Gusinju, srednje u Podgorici.

Do sada je imao 9 samostalnih, i više zajednički izložbi, kako u Crnoj Gori tako i u insotranstvu. Napisao je knjigu pod nazivom „Mirsov traktat o slikarstvu“ koja je izdata 2007. godine.

Mirsove samostalne izložbe:

  1. Galerija „Most“ , Podgorica – 2002;
  2. Centar za Kulturu Plav  – 2002;
  3. Dvori Balšića – Ulcinj – 2004;
  4. Galerija „UILUCG“ Podgorica – 2005;
  5. Centar za Kulturu – Malesija – 2005;
  6. Plava palata – Cetinje – 2006;
  7. Galerija „Zenit“ – Tirana – 2007;
  8. Galerija „UILUCG“ Podgorica  -2010;
  9. Centar za Kulturu – Gusinje – 2011;

10. Centar za Kulturu – Bijelo Polje – 2014;

11. Kuća Vojvode Gavra Vukovića – Berane -2014;

„Mirso je svjestan vidova moderne komunikacije i iluzije da je svako, a posebno slikarsko pismo osobeno, individualno i izraz pojedinačnog pečata duše, na ovaj način provocira i poziva – pročitajte mene vidjećete moj svijet. Granice njegovog svijeta omeđene su vodama Ali-pašinih Izvora u kojima se okolno drveće ogleda i diči ljepotom, njegovi brodovi ne plove morima već maštom, zato im se ne zna pravac, a u jedrima im ne puše vjetar već ih pokreće autorova imaginacija u potrebi putovanja ovim dunjalukom u kojem đe god krenete možete zalutati ako nemate kompas. Ali ne kompas koji određuje strane svijeta, već kompas koji vidi čitav svijet sa jednog mjesta i svijet koji se može smjestiti na slikarskom platnu. Zato je Mirsov svijet miran, melanholičan i bez naglih i dinamičnih zaokreta, jer ga autor slika iz prikrajka i sa zebnjom, željan da vidi samo ono što je lijepo, dobro i vrijedno za oko, a može napuniti dušu“ – riječi su profesora doktora Šerba Rastodera.

Mirsad Koljenović će u petak od 18h izlagati samostalno u Centru za Kulturu Plav, ali ćete njegove radove moći da vidite izložene i u Centrima za Kulturu u Gusinju i Murini.

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva. Polja sa zvjezdicom su obavezna *

Možete koristiti sledeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>