Go to Top

Projekat „Oktobar na Prokletijama“ završen prigodnom svečanošću i uručivanjem zahvalnica

 Gosti uživali u zvucima alaturka i specijalitetima domaće kuhinje

Projekat „Oktobar na Prokletijama“, koji je Turistička organizacija Plav realizovala tokom proteklih mjesec i po dana, juče je završen u Centru za kulturu, uručivanjem zahvalnica učesnicima projektnih aktivnosti, i prezentacijom i degustacijom specijaliteta domaće kuhinje.

Tokom proteklog perioda, u okviru projekta organizovana je izložba fotografija i slika pejzaža sa Prokletija, održana je kružna biciklistička trka na relaciji Plav-Gusinje-Plav i planinarski pohod na Vezirovu bradu u Gusinju. Osim toga, za učenike OŠ „Hajro Šahmanović“ orgnizovan je jednodnevni obilazak kulturne rute u Plavu i Gusinju.

Obraćajući se prisutnima, direktor TO Plav Edin Jadadić je ukratko podsjetio prisutne na realizovane aktivnosti, i kazao da je zadovoljan realizacijom projekta, i da su aktivnosti u potpunosti opravdale očekivanja svih, a naročito učesnika.

-Cilj Ministarstva održivog razvoja i turizma je bio da se ovim javnim pozivom osmisle i realizuju aktivnosti koje će produžiti turističku sezonu u periodu od oktobra do decembra. Ta očekivanja smo u potpunosti ispunili, samim tim što su se sve održane aktivnosti po prvi put realizovale u ovom periodu, i što su reakcije i komentari učesnika svih organizovanih programa bili pozitivni. Da smo uradili prave stvari najbolje potvrđuje veliko interesovanje i posjećenost naše veb stranice i fejsbuk profila, koji je tokom trajanja projekta pogledalo više od 8.000 posjetilaca, istakao je Jadadić.

Gosti jučerašnje svečanosti imali su priliku da probaju neke od specijaliteta domaće kuhinje, kao što su sarme, mantije, ali i poslastice baklave, hačajlije, hurmašice, i domaći sokovi od borovnice, kleke, maline, ruže i kupine.  Čitav ugođaj upotpunjen je zvucima alaturka i prigodnim muzičkim i kulturno-umjetničkim programom koji su izveli članovi KUD „Plavsko jezero.

Direktor Jadadić se zahvalio učesnicima projekta na korektnoj i prijateljskoj saradnji, kao i svima koji su na bilo koji način dali doprinos uspješnoj realizaciji projekta. On je kazao kako se nada da će u narednoj godini biti još prilika za ovakva i slična druženja.

-Trudićemo se da i u narednom periodu, kroz slične aktivnosti, damo doprinos promociji prirodnih, ali i svih drugih vrijednosti i potencijala na području Plava i Gusinja. To se posebno odnosi na promociju nacionalnog parka „Prokletije“, zbog kojeg iz godine u godinu postajemo nezaobilazna turistička destinacija sve brojnijim turistima iz inostranstva. Ali, to će u velikoj mjeri zavisiti od toga hoćemo li uspjeti da obezbijedimo potrebna finansijska sredstva za realizaciju aktivnosti koje budemo planirali. Ipak, vjerujem da ćemo realnim, održivim, korisnim, i interesantnim predlozima projekata i akcija uspjeti da obezbijedimo sredstva u okviru poziva koje budu raspisivali donatori, kao što je to sada bio slučaj. Zato se zahvaljujemo Ministarstvu održivog razvoja i turizma koje je prepoznalo vrijednost projekta koji smo predložili, a mi se nadamo da smo ispuni njihova očekivanja, i da ćemo i ubuduće nastaviti uspješno da sarađujemo, naglasio je Jadadić.

Pored učesnika projekta i brojnih gostiju, svečanosti povodom završetka projekta su prisustvovali i predstavnici turističkih organizacija Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Rožaja i Mojkovca. Realizaciju projekta podržalo je Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u okviru javnog poziva za organizovanje tematskih skupova i manifestacija u periodu oktobar – decembar 2014. godine.

INFO: TO Plav

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva. Polja sa zvjezdicom su obavezna *

Možete koristiti sledeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>