Go to Top

Delegacija Opštine Plav u Sakdru

Dana 6 maja 2013. godine u Skadru je boravila delegacija Opštine Plav a u vezi sa projektom Peaks of the Balkans. Ovaj projekat se realizuje između tri države Albanije, Kosova i Crne Gore. Projekat je u Abu Dabiju osvojio nagradu WTTC Tourism for Tommorow. Delegaciju ispred opštine Plav činili su predsjednik Skupštine opštine dr Said Čekić, direktor Turističke organizacije Plav mr Huso Brdakić i PR menadžer opštine gosp. Mirza Medunjanin. Sastankom tj. konferencijom a u vezi projekta predsjedavali su Predsjednik Regiona Skadar gosp. Medžid Cungu, gradonačelnik opštine Peć gosp. Ali Berisha i predsjednik skupštine dr Said Čekić.

Na konferenciji su dodijeljeni sertifikati donatorima i podržavaocima projekta takođe je kroz prezentaciju opisan značaj samog projekta i iskazano zadovoljstvo sve ti države zbog osvajanja prve nagrade. Projektom će u ime Crne Gore od 2014.godine predsjedavati opština Plav a direktor Turističke organizacije mr Huso Brdakić je potpisao memorandum o razumijevanju. Tokom tog radnog dana organizovan je i prijem kod gradonačelnika Skadra gosp. Luke Lorenca koji je delegaciju primio u svom kabinetu gdje je saslušao sve predsjednike i naravno bio oduševljen ponuđenom saradnjom. Takođe na tom sastanku bilo je riječi i o zajedničkom apliciranju ka Evropskim prekograničnim projektima kao i uopšte putnom pravcu Plav – Gusinje – Podgorica. Predsjednik skupštine je i usmeno uputio poziv gradonačelnicima i ostalim subjektima koji su prisustvovali sastanku da dođu na tradicionalni Karavan prijateljstva koji se organizuje već tradicionalno a cilj mu je promocija tog putnog pravca i koji će se održati 17 maja ove godine.

Na kraju je gradonačelnik poklonio predsjedniku skupštine i direktoru Turisticke organizacije po jednu monografiju i ostale propagandne materijale za našu organizaciju. Po završetku tog sastanka prijem je organizovao i predsjednik Regije Skadar gdje su razmijenjene ideje I iskustva I dogovorena dalja zajednička saradnja. Po završetku zvaničnih prijema i sastanaka zajednički su obiđeni određeni turistički potencijali i atrakcije Skadra a uveče je priređena večera. Naravno sljedeći satanak ovakve vrste tj. konferencija tog nivoa o projektu Peaks of Balkans biće održana u Plavu nakon ljetnje turističke sezone.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva. Polja sa zvjezdicom su obavezna *

Možete koristiti sledeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>