Go to Top

Ambasadorka SAD-a Margaret En Uehara boravila u Plavu

Ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori Margaret En Uehara boravila je tokom prošle nedjelje u prvu radnu posjetu u opštini Plav. Na sastanku su pored direktora TO Plav prisustvovali i predstavnici nacionalnog parka „Prokletije“ i srednje mješovite škole „Bećo Bašić“.

Ambasadorka je upoznata sa turističkim potencijalima Prokletija, Plava i Gusinja, i budućim planovima i planiranim aktivnostima kada je u pitanju razvoj turizma.

Ovo je bila prilika da se spomenu projekti koje su Opština Plav i TO Plav realizovali u oblasti turizma, a koje je podržao USAID (izgradnja šadrvana u Grebajma i Vusanju, nabavka pedalina, kajaka i komunalnog mobilijara za Plavsko jezero, podrška manifestaciji Dani borovnice…).

Svi prisutni su izrazili želju i nadu da se saradnja i ubuduće nastavi, kroz nove projektne aktivnosti, posebno u oblasti edukacije mladih, zaštite životne sredine i turizma.

Direktor TO Plav Edin Jadadić je Amabasadorki Margaret En Uehara poklonio umjetničku sliku Plavskog jezera (djelo studenata Međunarodne studentske likovne kolonije koja se održava u eko-planinarskom naselju „Hrid“), i knjigu Rifata Mulića „Plavsko-gusinjske Prokletije – četrdeset planinarskih staza“.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva. Polja sa zvjezdicom su obavezna *

Možete koristiti sledeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>