Go to Top

12 rafting posada krenulo u 16-tu avanturu niz Lim

Tradicionalna 16. po redu „Limska regata 2015“ krenula je danas sa splava na Plavskom jezeru, i na najljepši način obilježila Svjetski dan zaštite životne sredine.

Preko jezera, i dalje niz Lim, u avanturu dugu 134 kilometra, krenulo je 12 rafting posada iz Crne Gore i Srbije.

Za razliku od prethodnih godina, svečano otvaranje manifestacije organizovano je na obali Plavskog jezera. Raftere, i sve prisutne građane i goste, pozdravili su direktor TO Plav Edin Jadadić, predsjednik PSK „Kolovrat“ iz Prijepolja Dragoljub Simović i Sekretar za opštu upravu i društvene djelatnosti Opštine Plav Mirza Medunjanin, koji je i proglasio „Limsku regatu 2015“ otvorenom.

Prvi put Limska regata dobila je svog kapetana, a ta titula pripala je Dragoljubu Simoviću, koji je i jedan od glavnih inicijatora i organizatora Limske regate.

Na platou ispred splava je postavljen i štand sa promotivnim materijalima koji su gostima dijelili učenici turističkog smjera SMŠ „Bećo Bašić“.

Za bezbjednost učesnika regate brinule su ekipe Doma zdravlja Plav, Službe zaštite i spasavanja i Uprave policije-ispostava Plav.

Pomoć u organizaciji regate pružili su Opština Plav,Javno preduzece za Komunalno-Stambenu djelatnost Plav, Centar za kulturu Plav i sportsko-ribolovni klub „Plavsko jezero“, kao i volonteri TO Plav i nacionalnog parka „Prokletije“.

Manifestaciji su prisusutvovali i predstavnici turističkih organizacija Andrijevice, Berana, Bijelog Polja i Prijepolja.

Limska regata je manifestacija koja, već deceniju i po,  na lijep način otvara turističku sezonu u gradovima kroz koje prolazi, i značajno doprinosti njihovoj promociji. Ona ima prekogranični karakter jer prolazi kroz Plav, Andrijevicu, Berane, Bijelo Polje i Prijepolje, i traje tri dana.

Prvog dana (petak, 5.jun) vozi se etapa Plav-Berane. Drugog dana se prelazi dionica Berane-Bijelo Polje, a u nedjelju 7. juna, vozi se etapa od Bijelog Polja do Prijepolja.

Ukupna dužina regate je oko 134 kilomentra, a vožnja traje oko 20 sati.

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva. Polja sa zvjezdicom su obavezna *

Možete koristiti sledeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>